Frequently Asked Questions

Algemene vragen

De app werkt met zowel Apple als Android gestuurde apparaten. Bij Apple is de app compatibel met apparaten die draaien op iOS 13, iPadOS 13 of hoger. Bij Android zijn dit apparaten met Android 6.0 en hoger. Het dashboard werkt op zowel een reguliere laptop als een Chromebook. 

Ja. Wij werken met een looptermijn van één kalenderjaar. 

Dit kan zeker. Een docent kan in het dashboard beoordelingen aanpassen en verwijderen.

Je hebt de keuze om op drie, vier of vijf verschillende niveaus te beoordelen. Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ook mag dit per onderdeel of rubrics binnen een vak verschillen.

Een docent kan pdf bestanden en/of video’s toevoegen aan de verschillende onderdelen van een vak. Zo kunnen leerlingen gemakkelijk de werkinstructies inzien op hun mobiele toestel. 

Dit verschilt per school en ligt volledig aan hoe de app het liefst gebruikt wordt. Met de export naar Excel is het gemakkelijk om aan het eind van een periode de vorderingen van een leerling te bespreken.

Ja. Iedere school heeft een eigen opzet en manier van lesgeven en daar is Triflect volledig op aan te passen. Je kunt het dus voor de verschillende niveaus passend maken.

Nee dit kan niet, omdat in het dashboard aanpassingen kunnen worden gedaan. Wil je toch de ouders informeren over de voortgang van hun kind? Dan kan de Excel-export een goed middel zijn.

Docenten kunnen klassen selecteren waaraan zij lesgeven. Bij afwezigheid van een andere docent kan gemakkelijk een andere klas worden geselecteerd en overgenomen.

Het is mogelijk om klassen aan elkaar te koppelen, zodat leerlingen die in een koppelklas zitten niet alleen hun eigen klas zien. Een docent kan klassen aan elkaar koppelen (en loskoppelen) in het dashboard.

Alle gegevens worden in een veilige database in Europa opgeslagen. Ook zijn we aangesloten bij de privacy convenant. Persoonsgegevens worden conform de AVG wet beschermd en enkel verwerkt indien een school hiervoor het ARP-formulier heeft ondertekend.

Lichamelijke opvoeding

Ja. Bij een observatie is ruimte voor een extra opmerking. Hierbij kunnen cijfers en/of tekst worden toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld bij hoogspringen de gesprongen hoogte (laten) noteren.

Dit is voor iedere school anders. Om het gebruik in de les te optimaliseren, wordt er vaak gebruik gemaakt van een telefoontas, waarbij leerlingen enkel wanneer zij moeten wachten (bijvoorbeeld bij een toernooi) hun telefoon mogen gebruiken om andere leerlingen te beoordelen. Ook kun je ervoor kiezen om enkel de laatste vijf minuten van een les te gebruiken om te evalueren.

Deze scholen gingen je al voor

Vraag een demo aan

Wil jij voorop staan in de toekomst van het onderwijs? Neem contact met ons op.